Hoe kan ik mijn werknemers efficiënter laten werken in de cloud?

Binnen een moderne werkplek kunt u niet meer zonder de cloud. Alhoewel mensen tegenwoordig meer dan ooit bekend zijn met clouddiensten, zijn er nog altijd flink wat bedrijven die hier niet optimaal gebruik van maken. Zij slaan bijvoorbeeld hun data nog altijd op lokale servers op in plaats van in de cloud. Vallen hun servers uit, dan kan geen enkele medewerker meer bij zijn bestanden. Logischerwijs wil je dit voor jouw medewerkers voorkomen. De cloud kan jouw bedrijf op meerdere manieren verder helpen. In deze blog vertellen we je meer over hoe de cloud jouw medewerkers efficiënter kan laten werken.

Altijd toegang tot jouw data

De belangrijkste manier waarop de cloud jouw werknemers efficiënter laat werken, is het feit dat zij altijd en overal toegang hebben tot hun data. Jouw medewerkers zijn niet meer gebonden aan één plek of één apparaat. Zonder problemen kan er vanaf verschillende toestellen gewerkt worden, of het nu gaat om een PC, smartphone of tablet. De cloud maakt het ook gemakkelijker om te werken waar je dat wilt, of het nu op kantoor is of thuis. Op afstand werken is geen probleem meer. Wij zorgen voor een cloudomgeving die altijd bereikbaar is en eenvoudig te gebruiken is voor iedereen.

Altijd back-ups van jouw bestanden

Misschien heeft u het zelf wel eens meegemaakt. Je was hard aan het werk en jouw taak was bijna voltooid. Toen viel ineens het stroom uit en was je al jouw harde werk kwijt, want er was geen back-up. Werk op deze wijze verliezen is één van de meest frustrerende en demotiverende dingen die een medewerker kan overkomen. Werken in de cloud voorkomt dit soort problemen. Er wordt automatisch een back-up gemaakt van al jouw datagegevens. Valt jouw computer plotseling uit of heb je even geen verbinding met het internet? Geen zorgen, de automatische back-up zorgt ervoor dat jouw medewerkers hun harde werk nooit meer zullen verliezen.

Betere samenwerking in de cloud

Daarnaast zul je zien dat onze clouddiensten de samenwerking tussen jouw werknemers zal verbeteren. Ook de samenwerking met externe partijen verloopt soepeler. Via de cloud kunnen gegevens eenvoudig met anderen gedeeld worden. Op efficiëntere wijze blijven collega’s verbonden met elkaar. Bovendien worden gedeelde bestanden op overzichtelijke wijze bewaard. Dit maakt het gemakkelijker voor werknemers om samen te werken, ook als ze vanaf verschillende locaties werken. Door het gebruik van de cloud kan iedereen werken met data die geheel up to date is.

Een optimaal beveiligd platform

Het delen en versturen van gegevens gebeurt via een eigen platform. Op deze manier wordt er alleen maar gebruik gemaakt van bekende applicaties die door ons beheerd kunnen worden. De online beveiliging zal waterdicht zijn. Alle data wordt veilig opgeslagen zonder dat cybercriminelen hierbij kunnen. Alles is alleen toegankelijk voor u en jouw werknemers.

Profiteer van de clouddiensten van Spreen ICT

Bij ons kunt u terecht voor het ICT-Totaalpakket. Wij maken het mogelijk om de gehele ICT vanuit de cloud te runnen. Geen gedoe meer met losse ICT-voorzieningen, maar één leverancier voor al jouw ICT. Dit alles doen wij voor een vast bedrag per medewerker per maand. U zult snel merken dat onze clouddiensten ervoor zorgen dat jouw medewerkers efficiënter hun werk kunnen doen. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op of vraag een adviesgesprek aan via onze website.