Flexibel werken: het is tijd om je medewerkers vrij te laten

De werkende mens heeft tegenwoordig behoefte aan de flexibiliteit en vrijheid om te werken waar en wanneer hij of zij wil. Eng? Niet nodig. Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld dat we altijd en overal kunnen werken. Hoe dat kan is niet zo spannend. Hoe dat veilig kan wel! Weten hoe iedereen binnen uw organisatie veilig kan werken op afstand? Lees het hier!

Vertrouw op online

Flexibel werken staat of valt natuurlijk met de beschikbaarheid van de benodigde informatie. Met Microsoft 365 kunnen je medewerkers met een internetverbinding en een laptop, tablet of smartphone altijd en overal bij documenten, gegevens, presentaties, etc. Daarvoor gebruik je de beste technologieën en de juiste tools. Woon meetings bij vanuit je eigen woonkamer via Microsoft Teams, sla al je werk op in Office 365 en telefoneer, chat en deel je bestanden online. Ook prettig: Microsoft 365 zorgt ervoor dat alles optimaal beveiligd is, waar je medewerkers ook zijn.

Vertrouw op je werknemers

Essentieel voor flexibel werken: onderling vertrouwen en goede communicatie tussen collega’s en management. Personeel beoordelen op hun prestaties en niet op hun aanwezigheid vergt even een omschakeling in denken, maar werpt zijn vruchten af volgens diverse tevredenheidsonderzoeken. Weg bewegen van de 9 tot 5 mentaliteit kan alleen als er onderling respect is voor elkaars wensen en levensstijlen. Misschien houdt je ene collega ervan om ’s avonds laat te werken en is je andere collega meer een vroege vogel. Met flexibel werken en duidelijke communicatie is dat allemaal mogelijk zonder de productiviteit te beïnvloeden.

Vertrouw op kleine stappen

De wereld verandert in rap tempo, dagelijks komen er ontelbaar veel nieuwe technologische uitvindingen bij. Dat kan jou en je werknemers misschien wat duizelen, vooral als je net begint met het nieuwe werken. Begin daarom klein, bijvoorbeeld door iedereen één dag per week op afstand te laten werken en af te spreken wanneer je allemaal op kantoor bent. Of doe de ene week de meeting op kantoor en de andere week Online via bijvoorbeeld Microsoft Teams. Of begin met het corrigeren van elkaars werk in de Cloud. Zo werk je langzaam naar het nieuwe werken toe.

Op afstand werken mogelijk maken

Wil je meer informatie over het nieuwe werken en hoe dit voor jouw bedrijf eruit ziet? Benieuwd hoe Spreen ICT ervoor kan zorgen hoe iedereen binnen uw organisatie altijd en overal (veilig) kan werken? Neem dan contact met ons op!