hoe beveilig je je bedrijfsgegevens?

Hoe kan ik mijn bedrijfsgegevens beveiligen?

Het beveiligen van bedrijfsgegevens is iets waar bedrijven zich zorgen over maken. Dit heeft met de huidige tijd te maken, want we werken meer online dan ooit. Dit gaat met diverse voordelen gepaard, maar het zorgt er ook voor dat (MKB) bedrijven met nieuwe bedreigingen te maken krijgen. Cybercriminelen hebben het gemunt op je gevoelige gegevens. Hierbij kun je denken aan data zoals informatie over je werknemers, betaalinfo, de strategieën van je bedrijf en de gevoelige gegevens van klanten. Je bedrijfsgegevens beveiligen is een noodzaak. Gebeurt dit niet naar behoren, dan kan dit je bedrijf de kop kosten. Je zult klanten verliezen als hun gevoelige data op straat komt te liggen. Maar ook van je eigen gegevens wil je voorkomen dat ze gelekt worden. Gelukkig is het veilig opslaan van bestanden mogelijk als je kiest voor ons ICT Totaal pakket. Hierbij profiteer je van een beveiligde omgeving voor bestanden, voorzien van onder meer encryptie en 2 Factor Authenticatie. Daarnaast is het geregeld maken van back-ups van je bestanden van belang. We vertellen je in deze blog meer over het optimaal beveiligen van je bedrijfsgegevens.

Beveiligde omgeving voor bestanden

Een beveiligde omgeving is de beste oplossing voor het veilig opslaan van bestanden. Als onderdeel van ons ICT Totaal pakket beschikt je bedrijf over zijn eigen veilige online omgeving. Per medewerker kan bepaald worden wie toegang krijgt tot welke bestanden. Deze beveiligde omgeving voor bestanden is voorzien van encryptie en 2 Factor Authenticatie. Daarnaast worden er back-ups gemaakt. We vertellen je hieronder meer over hoe deze services bijdragen aan het beveiligen van bedrijfsgegevens.

Hoe zorg ik voor een veilige back-up?

Een cybercrimineel kan ervoor zorgen dat (een deel van) je bedrijfsgegevens verloren kunnen gaan. Maar dit kan ook gebeuren na een menselijke fout of een programma dat plotseling crasht. Daarom is het van essentieel belang om te beschikken over een back-up van je bedrijfsgegevens. Het mooie aan ons ICT Totaal pakket is dat je niet alleen gegarandeerd bent van back-ups, maar bovendien worden er meerdere keren per dag back-ups gemaakt. Dit gebeurt automatisch. Je kunt zelf bepalen welke medewerkers toegang hebben tot welke bestanden. Bestanden verliezen door crashes of fouten behoort tot het verleden.

Wat is encryptie?

Een ander voordeel van de beveiligde omgeving voor bestanden is dat het voorzien is van encryptie. Dit wordt ook wel versleuteling genoemd. Met behulp van deze methode worden gegevens gecodeerd. Hierdoor heeft niet iedereen zomaar toegang tot je bedrijfsgegevens. Deze gegevens kunnen alleen ontsleuteld worden door medewerkers die toestemming daarvoor hebben. Dit verkleint de kans op datalekken. Daarom is encryptie een belangrijk onderdeel van het beveiligen van bedrijfsgegevens.

Hoe krijg je 2fa?

2fa staat voor 2 Factor Authenticatie. Er zijn meerdere manieren waarop je online jouw identiteit kan bewijzen. Dit doe je met behulp van authenticatiefactoren. Ten eerste moet er iets ingevoerd worden, bijvoorbeeld een wachtwoord of een pincode. Daarnaast kan extra authenticatie met behulp van een ander apparaat uitgevoerd worden. Je logt bijvoorbeeld in via je laptop, waarna je op je smartphone een code ontvangt die ingevoerd moet worden voordat je definitief ingelogd bent. Daarnaast zijn er nog andere authenticatiefactors zoals vingerafdrukscans en gezichtsscans. Het gebruik van meerdere factoren draagt bij aan een hogere mate van beveiliging.

Beveiligen van bedrijfsgegevens middels ons ICT Totaal pakket

Een beveiligde omgeving voor bestanden is een must voor ieder MKB bedrijf. Op deze manier maak je het cybercriminelen een stuk moeilijker en worden je bedrijfsgegevens optimaal beveiligd. Encryptie zorgt voor extra bescherming van de bestanden, terwijl 2fa voorkomt dat zwakke wachtwoorden misbruikt kunnen worden of dat hackers succesvol zijn. Er worden meerdere keren per dag back-ups gemaakt. Je kunt tot één jaar terug naar een vorige versie van een bestand. Dit alles maakt onderdeel uit van het ICT Totaal pakket van Spreen ICT. Je hebt de keuze uit drie uitvoeringen: ICT Totaal, ICT Totaal Plus en ICT Totaal Premium. Hierbij behoort maatwerk tot de mogelijkheden. Daarnaast kun je jouw telefonie door ons laten verzorgen. Geïnteresseerd in onze diensten en pakketten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.