Houd hackers weg bij jouw bedrijfsdeur

Denkt u dat hackers geen interesse hebben in uw bedrijf of onderneming? Denkt u dat hackers zich hoofdzakelijk richten op grote organisaties? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor u. Hackers zijn niet zo zeer geïnteresseerd in de grootste klappen, maar in de laagste pakkans. Bedrijven die de online deur open hebben staan zijn meer en meer het slachtoffer van cyberaanvallen. Het MKB is anno 2022 het slachtoffer van maar liefst 43% van alle cyberaanvallen. Toch staan overal in het MKB de deuren open voor hackers. Vele MKB'ers hebben hun zaken niet op orde op het gebied van online veiligheid. In het MKB heerst een grote onderschatting op het gebied van cyberhacking. Dit, in combinatie met het feit dat hackers alsmaar slimmer worden, is zeer gevaarlijk voor veel ondernemers en bedrijven. Weten hoe u hackers kunt weren? Weten hoe u hackers buiten de deur houdt? Wij gaan het u vertellen.

Vele wegen voor de hacker

Hackers gaan op dezelfde manier te werk als inbrekers in het 'echte' leven. Staat er ergens een deur open, zijn er geen beveiligingscamera's en kijkt er niemand? De kans dat een inbreker naar binnenglipt is enorm groot. Het nadeel is daarnaast dan hackers ook nog eens veel meer mogelijkheden dan inbrekers. Een inbreker kan naar binnen via uw deuren en ramen. Een hacker kan op nog véél meer plekken naar binnen. Verouderde software, geïnfecteerde linkjes die in het rondslingeren, onveilige wachtwoorden en nog veel meer ingangen zijn aan de orde van de dag. Om via deze wegen binnen te komen is voor een hacker een fluitje van een cent.

Geen hacker aan jouw deur

Met een paar simpele slimme maatregelen is het niet moeilijk om hackers jouw bedrijf over te laten slaan. De juiste beveiligingssoftware zorgt ervoor dat alle e-mail beschermd is tegen spam en virussen. Ook wordt continu gescand op ransomware en phishing-aanvallen. Zorg wel altijd dat de laatste software-update is geïnstalleerd om ook van de allernieuwste bescherming te genieten. Zo voorkom je imagoschade en het verlies van vertrouwen.

Versleutelen

Door gegevens in mails te versleutelen kunnen gevoelige gegevens niet zomaar op straat komen te liggen. Slimme mailprogramma’s detecteren zulke gevoelige gegevens en stellen dan zelf voor om die informatie te versleutelen. Ook bestanden en servers kunnen met slimme software continu versleuteld zijn en worden daardoor een stuk minder aantrekkelijk voor hackers.

Veilig inloggen

Zorg je tenslotte ook voor multifactor authenticatie, dan slaan hackers jouw bedrijf liever over. Deze veilige manier van inloggen wordt ook door bijvoorbeeld banken en de overheid gebruikt. Hierbij word je bij het inloggen een sms met een code verzonden die je ook moet invullen. Een dubbele check zodat iemand met kwade bedoelingen niet binnenkomt. Hiervoor zijn ook speciale apps. Wil je meer informatie over hoe je jouw bedrijf kan beveiligen tegen hackers? Neem dan contact met ons op!