Hoe kun je jouw mail zo optimaal mogelijk beveiligen?

Medewerkers van je bedrijf krijgen op een gemiddelde werkdag met een hoop mailverkeer te maken. Meestal zijn deze mailtjes relevant voor hun werkzaamheden, maar dat is niet in iedere situatie het geval. Er liggen altijd cybercriminelen op de loer die op zoek zijn naar de lekken in jouw verdediging. Helaas zien we nog te vaak in het nieuws dat privacygevoelige data van bedrijven op straat is komen te liggen door bijvoorbeeld een phishingmail. Welke stappen kun je ondernemen om je bedrijfsmail zo goed mogelijk te beveiligen? We vertellen je er hieronder meer over, waarbij we ingaan op het belang van Microsoft Defender for Office 365.

Waarom heeft je bedrijfsmail extra beveiliging nodig?

Mailomgevingen zijn voorzien van een standaard filter ter beveiliging. Dit filter checkt of een mail er ondeugdelijk uitziet, waarna het automatisch naar de spam map gefilterd wordt als dit het geval is. In de praktijk blijkt dat dit soort standaard filters nog een hoop gevaarlijke mails doorlaten. Bovenop de standaard beveiliging is daarom extra beveiliging nodig. De beste optie voor jouw mailomgeving is Microsoft Defender for Office 365, vroeger ook wel bekend als Microsoft Office 365 Advanced Threat Protection.

Wat is Microsoft Defender for Office 365?

Microsoft Defender for Office 365 is een beveiligingsservice die je medewerkers van bescherming voorziet als zij gebruik maken van Office 365 programma’s. Hierbij kun je denken aan onder meer Microsoft Word en Microsoft Excel, maar ook een mailbox zoals Microsoft Outlook. Het pakt iedere bedreiging aan die gerelateerd is aan het gebruik van Office 365. Deze cloud gebaseerde service kan onder meer mails voor je filteren. De nadruk ligt hierbij op het voorkomen van gevaar, het onderzoeken van bedreigingen en het aanpakken hiervan.

Hoe beveiligt Microsoft Defender je mailomgeving?

Microsoft Defender for Office 365 gaat verder dan een standaard mailfilter. Ten eerste kijkt deze service naar de afkomst van de mail. Hoe betrouwbaar is de afzender en wat is de reputatie? Hierna wordt de mail zelf bekeken. Hierbij worden alle linkjes en bijlagen vooraf gecheckt in een veilige omgeving. Dit gebeurt voordat gebruikers toegang hiertoe krijgen. Deze beveiligingscheck wordt op de achtergrond uitgevoerd. Dit gebeurt razendsnel en neemt zo’n vijf tot tien seconden in beslag. Tot die tijd staat het mailtje nog op slot. Zo wordt voorkomen dat een medewerker een malafide mailtje opent. Het slotje gaat er pas af als de mail veilig is bevonden. Zo zorgt deze service voor een extra beveiligingslaag voor je mailbox. Bovendien draagt deze service er aan bij dat onbewaakte momenten van medewerkers worden voorkomen.

Optimale mailbeveiliging dankzij ICT Totaal

Microsoft Defender for Office 365 maakt onderdeel uit van ons ICT Totaal Premium pakket. Dankzij de beveiliging van deze service wordt jouw Outlook mailbox beschermd tegen verdachte bijlagen, linkjes en phishingmails. Bedreigingen worden onderzocht, bijgehouden en, waar nodig, aangepakt. Bovendien kunnen er diepere analyses gemaakt worden van waar de zwakke plekken binnen jouw systeem te vinden zijn. Deze service wordt vanuit de cloud aangeboden, zodat iedere medewerker hier waar dan ook gebruik van maken. Ook profiteren van de beste beveiliging voor jouw mail? Spreen ICT helpt je bedrijf graag. Vraag nu een gratis offerte aan of neem contact met ons op voor meer info.