veilig online werken

Hoe zorg ik dat mijn medewerkers veilig online kunnen werken?

Veilig online werken is van groter belang dan ooit. Niet alleen verlopen veel van onze werkzaamheden online, maar hierdoor is het ook belangrijker om je bedrijf te beschermen tegen cybercriminaliteit. Het MKB worden vaker dan gemiddeld aangevallen door cybercriminelen. Dit komt doordat de cybersecurity van deze bedrijven vaak niet op orde is. Zo zie je in de media geregeld berichten voorbij komen over (kleine) bedrijven die het slachtoffer zijn geworden van phishing, malware en ransomware. Voorkom dat je slachtoffer wordt van cybercriminaliteit. Veilig werken via je ICT is prima mogelijk. Dankzij onze cybersecurity services ben je er zeker van dat jouw medewerkers veilig online kunnen werken. Maar hoe pakken we dit aan? In deze blog laten we je zien hoe we zowel je apparatuur als je software beter kunnen beveiligen. Dit zijn de eerste verdedigingslinies, maar ook het trainen van je medewerkers kan bijdragen aan het veiliger online kunnen werken.

Hoe voorkom je cybercrime?

Cybercrime wordt sowieso uitgevoerd. Het doel van beveiliging is om het de cybercriminelen zo moeilijk mogelijk te maken. Laten we de metafoor van de verdedigingslinies nog even verder doortrekken. Over hoe meer linies je beschikt, hoe lastiger je het cybercriminelen maakt. Toch zien we nog te vaak dat de cybersecurity van bedrijven niet op orde is. Je bedrijf beschermen tegen cybercrime verdient een hoge prioriteit. Spreen ICT heeft de oplossing: betere beveiliging van apparatuur, betere beveiliging van software en het trainen van medewerkers door middel van een cybersecurity cursus.

Beveiliging van apparatuur

Tegenwoordig kan er flexibel gewerkt worden. Er kan op kantoor gewerkt worden, maar ook thuis, bij een klant of op een werkplek. Hierbij wordt er op meerdere apparaten gewerkt. Als onderdeel van ons ICT Totaal pakket kan iedere medewerker maximaal over drie devices in de eigen online omgeving beschikken. Deze toestellen zijn allemaal voorzien van de meest recente beveiligingssoftware. Met behulp van een firewall worden ongewenste gasten en virussen buiten de deur gehouden. Mocht er iets aan de hand zijn met een device, dan kun je altijd terecht bij onze helpdesk.

Hoe beveilig je software?

Software beveiliging is een andere verdedigingslinie die eraan bijdraagt dat veilig online werken mogelijk is. Een goede virusscanner kan bedreigingen continu monitoren en aanpakken. Ook andere beveiligingsservices kunnen hier een handje bij helpen. Zo kan bijvoorbeeld Microsoft Defender for Office 365 bijdragen aan een veiligere mailomgeving. Deze service zorgt er onder meer voor dat phishingmails gefilterd worden. Gevaar wordt voorkomen, onderzocht en aangepakt. Dit soort extra beveiligingslagen maken het nog moeilijker voor cybercriminelen om schade te berokkenen.

Hoe herken je phishing?

Phishing is één van de meest voorkomende soorten cybercrime. Het komt zo geregeld voor dat de overheid reclames inzet om mensen hierover te informeren. Toch komt het nog geregeld voor dat medewerkers van MKB bedrijven op de link in een phishingsmail klikken. Met alle gevolgen van dien. Dit leidt tot virussen, ransomware, malware en het lekken van gegevens. Logischerwijs wil je dit het liefste voorkomen. Alhoewel je met de beveiliging van hardware en software beschikt over twee solide verdedigingslinies, is het geen overbodige luxe om je medewerkers te trainen. Een cybersecurity cursus kan je werknemers hierbij helpen. Zo beschikt je bedrijf over nog een extra verdedigingslinie.  Een Security Awareness training maakt onderdeel uit van ons ICT Totaal Premium pakket.

Veilig werken dankzij ICT Totaal

Er wordt meer online gewerkt dan ooit. Je werknemers moeten met een gerust hart veilig online kunnen werken, of dit nu op kantoor of ergens anders is. In deze blog hebben we je laten zien dat de bescherming tegen cybercrime op meerdere fronten plaatsvindt: hardware beveiliging, software beveiliging en het trainen van je medewerkers. Wil je er zeker van zijn dat je werknemers overal veilig online kunnen werken? Dan kies je voor ICT Totaal van Spreen ICT. Voor een vast bedrag per medewerker per maand wordt je bedrijf voorzien alle ICT. Je hebt de keuze uit drie pakketten: ICT Totaal, ICT Totaal Plus en ICT Totaal Premium. Geïnteresseerd in onze diensten en pakketten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.