optimale samenwerking en communicatie tussen medewerkers

Hoe zorg ik voor optimale communicatie en samenwerking tussen medewerkers?

Een optimale communicatie en samenwerking tussen medewerkers is wat je wilt bewerkstelligen. Hierdoor kan er efficiënter gewerkt worden, wat leidt tot betere resultaten en betere relaties tussen collega’s. Is de communicatie tussen medewerkers niet efficiënt, dan kost dit je bedrijf tijd en geld. Onnodig, want er zijn genoeg software oplossingen voor jouw bedrijf te vinden die hierbij kunnen helpen. In deze blog laten we je zien hoe onze software oplossingen uit ons ICT Totaal pakket en cloud telefonie bijdragen aan een verbeterde samenwerking tussen collega’s.

Hoe dragen onze software oplossingen bij aan een betere samenwerking?

Ons ICT Totaal pakket bestaat uit diverse software oplossingen die bijdragen aan een optimale communicatie en samenwerking tussen je werknemers. Een goed voorbeeld hiervan is Microsoft Teams. Via dit programma kunnen medewerkers chatten, collega’s bellen, videobellen, bestanden delen, vergaderingen plannen, gesprekken opnemen, (vergader)notities maken en nog veel meer. Bijkomend voordeel van software zoals Microsoft Teams is de nauwe integratie met Office 365. Hierdoor hoeven collega’s niet tussen applicaties te schakelen om aan hetzelfde document te werken. Voor Office programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint kunnen documenten in Teams aangemaakt worden, waarna deze bestanden meteen gedeeld kunnen worden. Geen gedoe meer met meerdere versies verspreid over allerlei mailtjes, er is nu duidelijkheid. Bovendien kunnen collega’s binnen hetzelfde venster de documenten bespreken. Dit zorgt voor overzicht en maakt het gemakkelijker om online met elkaar samen te werken. Andere software oplossingen zoals Sharepoint, Outlook, Planner en Tasks zijn er ook op gericht om de communicatie tussen medewerkers te versoepelen.

Online bedrijfskluis voor je ICT

Een online bedrijfskluis voor je ICT maakt geen onderdeel uit van het standaard ICT Totaal pakket, maar wel van ons ICT Totaal Premium pakket. Kies je voor ICT Totaal Premium, dan heb je de beschikking over een bedrijfskluis van LastPass Enterprises. Voor diverse applicaties dien je te beschikken over unieke gebruikersnamen en wachtwoorden. Kies je overal voor dezelfde namen en wachtwoorden, dan vergroot je de kans op een succesvolle hack van buitenaf. Toch is het bijzonder lastig om al deze gegevens bij te houden. Een LastPass bedrijfskluis maakt het leven van jou en je medewerkers een stuk gemakkelijker. In deze digitale kluis kunnen inloggegevens eenvoudig gedeeld worden door collega’s. Bovendien kunnen collega’s persoonlijke kluizen maken, voor zichzelf of om inloggegevens te delen met een select groepje medewerkers. Dit verbetert de werkflow. Collega’s hoeven niet meer aan elkaar te vragen wat de inloggegevens van een applicatie ook alweer waren.

Telefonie in de cloud

Bellen via de cloud: het klinkt haast futuristisch, maar toch is cloud telefonie alweer een behoorlijke tijd een realiteit. Een fysieke telefooncentrale op kantoor is niet meer nodig. Dankzij telefonie in de cloud kunnen zowel de vaste als de mobiele toestellen van je medewerkers eenvoudiger gekoppeld worden. Al je medewerkers hebben op kantoor, thuis, bij een klant, onderweg, op een werkplek of op andere locaties altijd toegang tot de cloud telefooncentrale. Bovendien kan een telefooncentrale in de cloud flexibeler aangepast worden op de behoeften van je medewerkers en je bedrijf. Opschalen of het toevoegen van verschillende protocollen is zo gedaan. Dat verbetert niet alleen de communicatie met de klanten van je bedrijf, maar ook de communicatie tussen medewerkers onderling zal er hierdoor op vooruitgaan. Zo kunnen collega’s elkaar voortaan met verkorte nummers bereiken, bijvoorbeeld 201 of 202. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van HIPIN software. Met behulp van deze software kunnen medewerkers de status van hun collega’s zien. Zo is in één oogopslag duidelijk of iemand beschikbaar is of niet. Hierdoor komt een telefoontje nooit ongelegen.

ICT Totaal: waardevolle software oplossingen voor je medewerkers

Cloud telefonie kan dus bijdragen aan een verbeterde samenwerking tussen medewerkers. Daarnaast hebben wij de juiste software oplossingen voor jouw bedrijf in huis. Optimale communicatie verbetert de samenwerking tussen collega’s, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden. Kies voor één van onze ICT Totaal pakketten en ontdek hoe wij jouw bedrijf compleet ontzorgen op het gebied van ICT. Geïnteresseerd in onze diensten en pakketten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.