Het belang van een training veilig internetten voor uw medewerkers

Als onderdeel van ons ICT-Totaalpakket is het mogelijk om jouw medewerkers een veilig internet training te laten volgen. Helaas komt het in de praktijk nog geregeld voor dat menselijke fouten leiden tot enorme problemen. Zo zijn er geregeld nieuwsartikelen te lezen over medewerkers die op een link in een phishingmail klikten. Dit kan allerlei gevolgen hebben: de installatie van spyware, de diefstal van uw data, gijzeling van jouw data door ransomware of de gegevens van uw klanten komen op straat te liggen. Een training veilig internetten verkleint de kans op het maken van dit soort fouten.

Waarom laat je jouw medewerkers een veilig internet training volgen?

Als aan experts gevraagd wordt wat de zwakste plek is als het gaat om de beveiliging van data, dan wordt het personeel als eerste genoemd. Natuurlijk dragen elementen zoals onder meer een goede beveiliging, firewall, virusscanner, encryptie, VPN en het tijdig updaten van de software bij aan een veiligere online werkomgeving. Maar in de praktijk blijkt dat datalekken het vaakst ontstaan door een fout van een medewerker. In de introductie benoemden we al het klikken op een link in een phishingmail. Eén verkeerde klik kan al genoeg zijn.

Virussen, malware en ransomware

Een fout van één van jouw medewerkers kan grote gevolgen hebben. Iemand hoeft maar te klikken op de verkeerde link, een malafide bijlage te openen of een besmette USB-stick in een apparaat te plaatsen en jouw bedrijf kan te maken krijgen met virussen, malware, spyware of ransomware. Dit soort virussen kunnen allerlei verstrekkende gevolgen hebben. Zo kan gevoelige informatie gestolen worden, het gebruik van jouw toestellen verstoord worden of al jouw data gegijzeld worden. Pas na het betalen van een dwangsom krijg je weer toegang hiertoe. Daarom is het belangrijk dat uw medewerkers hiervan op de hoogte zijn en weten wat ze moeten doen om dit soort problemen te voorkomen.

Wat leren jouw medewerkers tijdens onze training veilig internet?

Hoe veilig jouw systeem ook is, het zijn mensen die er gebruik van maken. Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Met behulp van onze training veilig internetten kan je de zwakste schakel aanpakken. De kans op het maken van fouten wordt kleiner als jouw medewerkers inzicht krijgen in welke fouten veel gemaakt worden. Daarnaast zullen enkele basisvaardigheden aan bod komen. We gaan ook dieper in op het oplossen van problemen, zodat jouw medewerkers weten hoe ze in bepaalde situaties moeten handelen. Zo bieden we jouw werknemers inzichten die het internetgedrag en online communicatie nog veiliger zullen maken. Dit minimaliseert de kans op veiligheidslekken of succesvolle hacks door cybercriminelen.

Volg een training veilig internetten bij Spreen ICT

Het verbeteren van de cyberskills is sowieso aan te raden. Maar het levert ook een wezenlijke bijdrage aan de cybersecurity van uw bedrijf. Bij Spreen ICT kunnen jij en jouw medewerkers terecht voor training veilig internet op maat. Deze training maakt onderdeel uit van ons ICT-Totaalpakket. Bewust worden van de risico’s zal bijdragen aan een betere beveiliging van uw bedrijfsdata. Alle maatregelen die worden getroffen vallen of staan bij het online gedrag van de mens. Eén keer een malafide bijlage openen kan al desastreuze gevolgen hebben voor jouw bedrijf. Daarom is onze training van waarde. Maar wij bieden jouw bedrijf meer dan alleen trainingen. Wij kunnen de gehele ICT voor je verzorgen voor een vast bedrag per medewerker per maand. Daarom kies je voor Spreen ICT. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag een adviesgesprek aan.