Vijf tips voor een veilige online werkplek

Vijf tips voor een veilige online werkplek

Werken kan inmiddels overal. Vanaf Bali, de bank of het bureau van een klant. Maar hoe zorg je dat medewerkers vanaf al die plekken even veilig werken? Is dat net zo verantwoord als op kantoor? Met deze vijf tips werken je medewerkers overal veilig. Op afstand werken is om meerdere redenen steeds aantrekkelijker: we ontlopen het fileleed, kunnen bij ziekte toch nog bijdragen en er is minder kantoorruimte nodig. Om de veiligheid hoeven we het ook niet te laten, zeker niet met behulp van onderstaande tips.

1. Gebruik een veilige login

Naast een sterk wachtwoord, beveilig je met meervoudige authenticatie de inlog op apparaten naar gegevens of zelfs van specifieke apps nog sterker. Als een medewerker dan inlogt dan moet dat in twee stappen. Bijvoorbeeld met behulp van het invullen van een code die de medewerker via sms ontvangt. Hierdoor kan iemand die een wachtwoord heeft gestolen alsnog niet inloggen en bij jouw bedrijfsgevoelige data komen. Er zijn tegenwoordig verschillende applicaties die u hierbij kunnen helpen. Wilt u dat wij deze apps verplicht inbouwen bij het gebruikmaken van uw data? Dat is een ICT-oplossing op maat die wij aanbieden.

2. Hou controle over alle apparaten

Het maakt niet uit waarmee en waarop medewerkers werken, of het nou een PC, laptop, smartphone of tablet is. Als er gevoelige data op staat, dan kan je deze met de juiste software bij verlies of diefstal op afstand van het apparaat wissen. Een ongelukje zit, zoals altijd, in een klein hoekje en dus is het essentieel om alle apparaten grondig te checken. Hulp hierbij nodig. Wij kunnen dit voor u doen, maar u ook voorzien van tips op dit gebied.

3. Zorg voor bescherming tegen aanvallen

Gebruik je up-to-date beveiligingssoftware van bijvoorbeeld Microsoft, dan beschermt deze je e-mail tegen malware-aanvallen en foute linkjes. Die software kan ook inzicht geven in hoe goed je beveiliging geregeld is en helpt je risico’s te verminderen. Op en buiten kantoor. Twijfel je over de huidige staat van dienst van je beveiligingssoftware? Wil je zeker weten dat alles op orde is? Wij kunnen een check uitvoeren

4. Hou controle over gegevens

Net als de apparaten die medewerkers gebruiken, kan je gegevens ook helemaal zelf beheren. Met de juiste software voorkom je dat medewerkers of criminelen, ook op afstand, gevoelige informatie ongewenst doorsturen, bewaren, bewerken of printen.

5. Bewuste medewerkers ontzorgen

Hacks zijn vaak succesvol door onvoorzichtig gedrag van werknemers. Medewerkers die voorzichtig zijn in wat ze aanklikken - zowel op kantoor als op afstand - dragen bij aan de veiligheid van gegevens. Verder moeten ze altijd hun scherm vergrendelen als ze even niet op hun apparaat werken. Met handige software die dit automatisch doet kan je je werknemers ontzorgen op dit gebied.

Uw bedrijf veiliger maken?

Wil je meer zekerheid over de veiligheid van alle gegevens van het bedrijf en jouw klanten, terwijl jouw medewerkers efficiënt kunnen blijven werken? Wil je alle gevaren uitsluiten en hackers zeker weten bij de deur houden? Neem dan contact op met ons!