Is een wachtwoordkluis iets voor jouw bedrijf?

Eén van de onderdelen van ons ICT-Totaalpakket is een wachtwoordkluis. De naam zegt het al: hierin kunnen jij en jouw medewerkers wachtwoorden opslaan. Ook andere belangrijke gegevens kunnen hierin bewaard worden, bijvoorbeeld usernames, notities en creditcardgegevens. Wij maken gebruik van een kluis van LastPass, de bekendste wachtwoordkluis van dit moment. In deze blog vertellen we u meer over wat een wachtwoordkluis precies is, waarom jouw bedrijf een wachtwoordkluis nodig heeft en wat hier de voordelen van zijn.

Wat is een wachtwoordkluis?

Een wachtwoordkluis is een digitale verzamelplek voor allerlei gegevens. Alhoewel het zijn naam te danken heeft aan de opslag van wachtwoorden, kunnen de medewerkers van jouw bedrijf ook andere belangrijke gegevens hierin opslaan. Hierbij kunt u denken aan gebruikersnamen, betalingsgegevens, persoonlijke gegevens en nog veel meer. Alleen jij en jouw medewerkers hebben toegang tot deze wachtwoordkluis. Op een veilige wijze kunnen inloggegevens gedeeld worden. Wellicht heeft jouw bedrijf al een eigen wachtwoordkluis, maar het kan zijn dat dit nog niet het geval is. Als nieuwe gebruiker is het een fluitje van een cent om gegevens op te slaan. Zo kunt u bijvoorbeeld websites waar u bij inlogt importeren of handmatig toevoegen. De wachtwoordkluis heeft een browserextensie, zodat wachtwoorden automatisch opgeslagen kunnen worden. Bovendien kan er vanuit de kluis zelf gewerkt worden. Zo kunnen alleen jouw medewerkers toegang krijgen tot deze gegevens. Zij kunnen inloggegevens bewerken, notities maken, wachtwoorden delen en meer.

Waarom heeft jouw bedrijf een wachtwoordkluis nodig?

Meer dan ooit wordt er online gewerkt bij bedrijven. Het maakt een hoop werkzaamheden een stuk gemakkelijker, maar een keerzijde van het internet is cybercriminaliteit. Criminelen proberen middels hacks, phishingsmails en malafide bijlagen bij jouw gegevens te komen. Datalekken zorgen ervoor dat jouw gegevens op straat komen te liggen. Hierbij kan het gaan om persoonlijke gegevens van jouw werknemers of klantgegevens. Uit onderzoek is gebleken dat zwakke of hergebruikte wachtwoorden vaak ten grondslag liggen aan dit soort datalekken. Dankzij een wachtwoordkluis beschikken jouw medewerkers altijd over sterke wachtwoorden die niet zomaar geraden kunnen worden.

Wat zijn de voordelen van een wachtwoordkluis?

Dankzij een wachtwoordkluis is jouw bedrijf beter beveiligd tegen datalekken. Vaak kiezen werknemers voor simpele of hergebruikte wachtwoorden omdat goede wachtwoorden lastiger te onthouden zijn. Dankzij een wachtwoordkluis beschikt jouw bedrijf over sterke wachtwoorden die jouw medewerkers bovendien niet meer zelf hoeven te onthouden. Zonder problemen kunnen jouw medewerkers van veel accounts gebruikmaken. Bovendien hoeft u gebruikersnamen en wachtwoorden niet meer handmatig in te vullen. Dat bespaart flink wat tijd. Vanuit de kluis kunnen allerlei gegevens eenvoudig met collega’s gedeeld worden.

Wachtwoordkluis als onderdeel van een complete oplossing

Ons ICT-Totaalpakket is een alles-in-één oplossing voor jouw ICT. Eén leverancier voor al jouw ICT, dat is wel zo overzichtelijk. Eén van de handigste onderdelen uit dit totaalpakket is de wachtwoordkluis. Een wachtwoordkluis behoort tot het premium pakket van onze ICT-Totaal dienstverlening. Deze LastPass wachtwoordkluis is optimaal beveiligd. Dit komt onder meer doordat jouw data op apparaatniveau versleuteld en ontsleuteld kan worden. Alle gegevens worden afgeschermd opgeslagen. Alleen u en jouw werknemers kunnen bij deze gegevens. Nog een reden om voor ICT Totaal van Spreen ICT te kiezen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag via onze website aan adviesgesprek aan of neem contact met ons op voor meer informatie.