Kun je oude software migreren naar de cloud?

Veel bedrijven maken nog gebruik van een fysieke server. Hierop draait de bedrijfssoftware. Alhoewel een hoop bedrijven hier nog altijd voor kiezen, is er tegenwoordig een efficiëntere oplossing. Alles wat een fysieke server kan, kan namelijk ook vanuit de cloud uitgevoerd worden. Dit gaat met een hoop voordelen gepaard. Tegelijkertijd is het wel zo dat sommige softwarepakketten niet vanuit de cloud aangeboden kunnen worden. Hoe kan dit opgelost worden? Bepaalde softwarepakketten kunnen essentieel zijn voor jouw bedrijf. Is het mogelijk om oude software te migreren naar de cloud? We vertellen je er in deze blog meer over.

Waarom stap je over naar de cloud?

Een server vanuit de cloud heeft een aantal flinke voordelen ten opzichte van een fysieke server. Ten eerste hoeft er niet meer geïnvesteerd te worden in eigen apparatuur. De server in de kast behoort tot het verleden, want alles kan nu digitaal geregeld worden. Waar een fysieke server defect kan raken, is dit bij de cloud niet het geval. De mate van betrouwbaarheid is hierdoor veel hoger. De cloud is bovendien overal beschikbaar en wordt optimaal beveiligd. Medewerkers zijn niet meer gebonden aan het kantoor. Er kan overal gewerkt worden, want je medewerkers hebben overal toegang tot de cloud. Bijkomend voordeel is dat je bedrijf geen energiekosten meer kwijt is aan het draaiende houden van de fysieke server. Gelet op de hoge energieprijzen van nu zal dit je een hoop besparen. Bovendien kan een server vanuit de cloud redundant uitgevoerd worden. Dit houdt in dat de cloud server altijd meervoudig uitgevoerd wordt, zodat er te allen tijde verbinding gemaakt kan worden met de server. Hierdoor is er altijd een plan B. Of er nu iets kapot gaat of er is sprake van een storing, met een server vanuit de cloud kun je altijd verbinding maken. Dat vergroot de betrouwbaarheid.

Microsoft Azure server vanuit de cloud

Voor een server vanuit de cloud maken wij gebruik van Microsoft Azure. Vele bedrijven hebben een sprong vooruit gemaakt dankzij dit cloudplatform. Wordt jouw bedrijf de volgende? Azure is een breed platform. Je kunt kiezen voor een klein servertje vanuit de cloud, maar ook meerdere servers zijn een optie. Er kan flexibel op- en afgeschaald worden. Alles kan afgestemd worden op de behoeften van jouw bedrijf. Vanuit de veilige omgeving kun je bovendien met één muisklik toegang krijgen tot de Azure server. Er worden altijd back-ups gemaakt, dus niets kan meer verloren gaan. Ook herstellen naar een eerder punt is mogelijk.

Oude software migreren naar de Microsoft Azure cloud server

Op een fysieke server kunnen softwarepakketten te vinden zijn die normaliter niet vanuit de cloud aangeboden kunnen worden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bedrijfsspecifieke software of eigen geschreven software. Gelukkig is het tegenwoordig wel een optie om oude software te migreren naar een cloud server. Wij maken dit mogelijk. Bedrijfsspecifieke software kan dus gewoon vanaf een Azure server vanuit de cloud gerund worden.

Stap over naar een Azure server vanuit de cloud

Je hebt hierboven kunnen lezen dat een Azure cloud server diverse voordelen heeft ten opzichte van een fysieke server. Ook weet je nu dat het mogelijk is om bedrijfsspecifieke software te migreren naar de cloud. Spreen ICT maakt dit mogelijk. Dit maakt onderdeel uit van het maatwerk dat wij kunnen leveren aan bedrijven. Dit is de perfecte aanvulling op ons ICT Totaal Pakket. Je beschikt nu over een betrouwbaardere, flexibelere, bereikbare en opschaalbare server. Interesse? Vraag nu een gratis en vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie.