Verhuizen met de zaak: blijf bereikbaar!

Verhuizen met de zaak: blijf bereikbaar!

Een bedrijfsverhuizing, daar komt veel bij kijken. Het is meer dan alleen fysieke zaken die van punt A naar punt B moeten. Denk aan wat er geregeld moet worden voor de automatisering, welke internetverbinding er mogelijk is, wanneer de medewerkers op de nieuwe locatie aan de slag gaan, enz. Daarnaast wil je ook nog gewoon telefonisch bereikbaar zijn voor klanten, wat vaak lastig is op het moment dat de telefooncentrale verhuisd moet worden. Met Hosted Telefonie is dat in ieder geval zo gepiept.

Vroeger: de fysieke telefooncentrale

De traditionele telefooncentrale werkt via een ISDN-verbinding of analoge telefoonlijn. De fysieke centrale zit ergens op de bedrijfslocatie tegen de muur geschroefd en doet gewoon zijn werk. De problemen ontstaan echter bij een verhuizing. Een verhuisdatum aanvragen voor uw telefoonlijnen is zo geregeld, maar vervolgens moet alles wel klaarstaan op het moment dat de knop omgaat en op de oude locatie de telefonie vervalt. Wat als de verhuizing tegenzit? Als blijkt dat de computers nog niet werken op de nieuwe locatie? Dan zit je bedrijf misschien wel een paar dagen zonder telefoon, kunnen je medewerkers niks doen en ben je onbereikbaar voor klanten.

De toekomst: bellen in de cloud

Met hosted telefonie heb je dit probleem niet. Kort samengevat is Hosted Telefonie, ook wel Hosted VoIP genoemd, een telefooncentrale in de cloud. Bellen gebeurt dus via internet. Dit houdt in dat je geen lokale telefooncentrale meer nodig hebt. Je bestaande computernetwerk en internetverbinding zijn genoeg om met Hosted Telefonie te kunnen werken. Hierdoor ben je niet meer gebonden aan een locatie als je wilt bellen. Telefoontoestellen kunnen op één locatie staan, maar ook verspreid over meerdere locaties. Al deze toestellen communiceren uiteindelijk met dezelfde telefooncentrale in de cloud. De nieuwe locatie is dus niets meer dan een extra locatie met internet waar je telefoontoestellen neerzet, er hoeft niks verhuisd te worden. Ook handig: telefoons kunnen ook doorgeschakeld worden naar mobiele telefoons. Zo ben je dus altijd bereikbaar, zelfs tijdens een verhuizing! Wil je meer informatie over Hosted Telefonie en hoe dit voor jouw bedrijf eruit ziet? Neem dan contact op met ons via e-mail (martijn@spreenict.nl) of vraag een offerte aan. Offerte aanvragen